ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αρχιτεκτονική γραφή _ μνήμη, ταυτότητα, διαφορά

01 Νοέμβριος, 2009

Αρχιτεκτονική γραφή _ μνήμη, ταυτότητα, διαφορά

Διάλεξη της Σάσας Λαδά, αρχιτέκτονα, καθηγήτριας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ. (Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου) 

Το ΤΕΕ/ΤΚΜ, μετά από εισήγηση της Μόνιμης Επιτροπής Αρχιτεκτονικών Θεμάτων, συνεχίζει τις διαλέξεις-παρουσιάσεις των σημαντικότερων συναδέλφων που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αρχιτέκτονες στη Θεσσαλονίκη» και  διοργανώνει την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 7.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού (Λεωφόρος Στρατού 2) την διάλεξη της αρχιτέκτονα και καθηγήτριας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ Σάσας Λαδά, με θέμα: «Αρχιτεκτονική γραφή _ μνήμη, ταυτότητα, διαφορά».

φωτογραφία (δεξιά): Δημοτικό Βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός-Νέο Κτίριο, Θεσσαλονίκη αρχιτεκτονικός διαγωνισμός με προεπιλογή

 

Η Σάσα Λαδά είναι καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αρχιτέκτων του ΑΠΘ (1969), με μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Αρχιτεκτονικού προγραμματισμού και σχεδιασμού κτιρίων και υπηρεσιών υγείας, Postgraduate Diploma CNAA, MARU, Polytechnic of North London (1973).

Η διαδρομή της στην Αρχιτεκτονική έχει διαμορφωθεί από την συνεχή και αλληλοεπηρεαζόμενη  συμμετοχή της, τόσο στην διδασκαλία όσο και στην άσκηση του αρχιτεκτονικού έργου. Έχει διδάξει σε Αρχιτεκτονικές Σχολές και Πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ, συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια και ενώσεις, έχει δημοσιεύσει άρθρα και ερευνητικό έργο σε βιβλία και περιοδικά.

Έχει εκτεταμένο, βραβευμένο και δημοσιοποιημένο αρχιτεκτονικό έργο, διακρίσεις σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και συμμετοχή σε εκθέσεις  αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η θεωρητική και συνθετική της δουλειά έχει ιδιαίτερη έμφαση στην αρχιτεκτονική του δημόσιου κτιρίου και χώρου και στο ρεπερτόριο της δουλειάς της συγκαταλέγονται κτίρια νοσοκομείων, δικαστικών μεγάρων, μουσείων, δημαρχείων κτλ.

 


Ανασχεδιασμός του κτιρίου της πρώην Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ΦΙΞ
σε Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αθήνα Aρχιτεκτονικός διαγωνισμός με προεπιλογή 

 

Η διάλεξη θα σταθεί επιλεκτικά και θα σχολιάσει εκείνο το θεωρητικό και συνθετικό έργο, που συμπυκνώνει μετα-τοπίσεις στον τρόπο που αντιλαμβάνεται και εννοιολογεί την αρχιτεκτονική θεωρία και πρακτική, αναδεικνύοντας οπτικές και μεταφράσεις της αρχιτεκτονικής, που αντλούν από τις κοινωνικά συγκροτημένες πολλαπλές νοηματοδοτήσεις του αστικού χώρου.

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital