ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δέντρο. Διάλεξη Θωμά Δοξιάδη

14 Απρίλιος, 2010

Δέντρο. Διάλεξη Θωμά Δοξιάδη

Δίκτυο ελεύθερων νέων τόπων και ρευστών βιοκοινοτήτων.

English version

Ο Θωμάς Δοξιάδης σας προσκαλεί στη διάλεξη με θέμα "Μας χρειάζεται η Φύση; Σημεία αειφόρου σχεδιασμού Τοπίου" το Σάββατο 15 Μαΐου και ώρα 11.00 στο Φουαγιέ κινηματογράφου Αλίκη του Πολιτιστικού και Αθλητικού κέντρου Νέας Μάκρης. 

Για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα, ο άνθρωπος πίστεψε ότι κυριαρχεί της φύσης, και ότι την υποτάσσει άνετα στις επιθυμίες του. Η στάση αυτή όρισε και τον τρόπο που φτιάχναμε μέχρι τώρα τις πόλεις μας, τα κτίρια μας, και τα τοπία μας.
Εδώ και μερικές δεκαετίες αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την φύση. Όμως είναι και βασικός διαμορφωτής της: η φύση όπως την γνωρίζουμε σήμερα έχει σε μεγάλο βαθμό διαμορφωθεί από τον άνθρωπο. Γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι, για να επιβιώσουμε, πρέπει να διαμορφώσουμε μια νέα, συμβιωτική σχέση με τη φύση, μαθαίνοντας να συνεργαζόμαστε μαζί της. Ήδη από την δεκαετία του '60 η συνειδητοποίηση αυτή και οι συνακόλουθες επιστημονικές εξελίξεις έχουν αρχίσει να διαμορφώνουν ένα νέο είδος αρχιτεκτονικής τοπίου, στη συνέχεια ένα νέο είδος πολεοδομίας, και τελικά και ένα νέο είδος αρχιτεκτονικής. Μέσα από υλοποιημένα παραδείγματα και μελέτες-προτάσεις, στην παρουσίαση εξετάζουμε τις δυνατότητες του οικολογικού σχεδιασμού τοπίου στην Ελλάδα.

http://todendro.blogspot.com/2010/05/blog-post.html

 

doxiadis.plus.2010.05.01.jpg


Πώς να έρθετε:

Εάν έρχεστε από την Αθήνα με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ (με ένδειξη Μαραθώνας, Γραμματικό, Αγ. Μαρίνα) , η περιοχή της πρώην αμερικάνικης βάσης είναι και στάση για το λεωφορείο οπότε ειδοποιείστε ότι θέλετε να κατέβετε στην πρώην αμερικάνικη βάση. Από το σημείο της στάσης μέχρι τον κινηματογράφο Αλίκη και το φουαγιέ θα περπατήσετε με τα πόδια μία απόσταση περίπου 100 μέτρων μέσα στην βάση.
Αν έρχεστε με αυτοκίνητο από Μαραθώνος με κατεύθυνση προς Μαραθώνα μετά τη διασταύρωση Διονύσου στα 150 μέτρα περίπου μετά την πυροσβεστική Ν. Μάκρης θα δείτε την είσοδο της αμερικάνικης βάσης και θα στρίψετε δεξιά και θα προχωρήσετε προς τα κάτω. Παρκάρετε και προχωρήστε με τα πόδια.


doxiadis+
8 Angelou Vlahou St
10556 Athens, Greece
tel.     +30.210.6770662
fax.    +30.210.3233419
http://www.doxiadisplus.com/ 

 

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital