ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διάλεξη Álvaro Gómez-Ferrer Bayo

01 Ιανουάριος, 2014

Διάλεξη Álvaro Gómez-Ferrer Bayo

Ο Ισπανός αρχιτέκτονας-πολεοδόμος μιλάει για τις «Προκλήσεις και τα όρια της αστικής αναγέννησης, τις νέες λειτουργίες μέσα σε παλιές οικοδομές». (Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014)

Ο Álvaro Gómez-Ferrer Bayo γεννήθηκε στη Βαλένθια της Ισπανίας σε μια οικογένεια με παράδοση στην Ιατρική. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Αρχιτεκτόνων της Μαδρίτης (1965), σπούδασε τεχνικές Αστικού Σχεδιασμού στο Ινστιτούτο Σπουδών Τοπικής Αυτοδιοίκησης- IEAL (1968) και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ αρχιτεκτονικής στο ESAM (1986).

Από το 1965 έως το 1975 ορίστηκε δημοτικός αρχιτέκτων για το σίτι της Xátiva (Βαλένθια), όπου ασχολήθηκε με ανάπτυξη και σύνταξη τοπικών σχεδίων. Διετέλεσε καθηγητής Αστικού Σχεδιασμού στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Βαλένθια τα ακαδημαϊκά έτη 1968-69 και 1969-70. Ήταν πρόεδρος σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στο Πολυτεχνείο της Βαλένθια (1985-1988). Από τη δεκαετία του '80 συμμετέχει ενεργά σε οργανώσεις και συνδέσμους που αφορούν στην πολεοδομία και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς (επίτιμο μέλος τουICOMOS, επίτιμος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολεοδόμων ECTP-CEU, επίτιμο μέλος της Διεθνούς επιτροπής για τις Ιστορικές πόλεις CIVVIH κ.ά.). Επίσης είναι επισκέπτης καθηγητής στο ΕΜΠ και στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας.

Η δράση του ως πολεοδόμος υπήρξε αρκετά εκτεταμένη. Πραγματοποίησε πολλά γενικά και τοπικά σχέδια για διαφόρους δήμους της Βαλένθια, ενώ συμμετείχε σε πολυάριθμα προγράμματα αστικής δράσης και ανάπτυξης. Ως αρχιτέκτονας εργάστηκε επίσης σε έργα όλων των τύπων (οικιστικά, βιομηχανικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά, πολιτιστικά, αποκαταστάσεων κ.ά.).

Τόπος : Σχολή Αρχιτεκτόνων μηχανικών ΕΜΠ, Αμφιθέατρο 102, 1ος όροφος κτηρίου Τοσίτσα
Ημερομηνία : Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, ώρα 10:00

 

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital