ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η ενσωμάτωση των αρχαιολογικών χώρων στη ζωή της πόλης

15 Απρίλιος, 2010

Η ενσωμάτωση των αρχαιολογικών χώρων στη ζωή της πόλης

Πρόσκληση σε ημερίδα

Η Αθήνα και ο Πειραιάς είναι πόλεις διάστικτες από αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία με μεγάλη ποικιλία και ενδιαφέρον. Όμως, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, αυτοί οι χώροι είναι αποξενωμένοι από τη ζωή μας: είτε είναι κλειστοί και εγκαταλειμένοι, είτε το εισιτήριο εισόδου και οι περιορισμοί στη χρήση τους δεν μας επιτρέπουν να τους θεωρήσουμε καθημερινή, ποιοτική δυνατότητα αναψυχής.

Αυτά συμβαίνουν ενώ οι πόλεις μας ασφυκτιούν από την έλλειψη ελεύθερων χώρων. Αλλά και από τουριστική άποψη οι χώροι αυτοί παραμένουν ανεκμετάλλευτοι ακόμη και στην περίπτωση που είναι προσβάσιμοι με εισιτήριο καθώς φαίνεται από τις ετήσιες στατιστικές του ΥΠ.ΠΟ.Τ.

Το κυριότερο ίσως είναι ότι δεν υπάρχουν κοινωνικές διαδικασίες ενσωματωμένες για παράδειγμα στην εκπαίδευση ή σε δράσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, οι οποίες να στηρίζουν μια καθημερινή σχέση αγάπης του πληθυσμού με τη μοναδική ιστορική διαδρομή που αποτυπώνεται στους χώρους αυτούς.

Η ημερίδα οργανώνεται από συλλογικότητες κατοίκων της Αθήνας και του Πειραιά.

Τα θέματα της ημερίδας είναι:

- οι παράμετροι που ορίζουν το σημερινό ρόλο των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στη ζωή μας καθώς και η αλληλεπίδρασή τους με τις γειτονιές που τους περιβάλλουν

- η ενσωμάτωση των αρχαιολογικών χώρων στη ζωή των πόλεών μας

- η επίδραση της συνεχιζόμενης Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων στην Αθήνα και η αξιοποίηση της υπάρχουσας εμπειρίας για την επιτυχέστερη ολοκλήρωσή της.

Στόχος της ημερίδας είναι να συζητήσουν ειλικρινά και ουσιαστικά όλοι οι κοινωνικοί χώροι που εμπλέκονται για να δοθεί έναυσμα για σκέψη και έργα τόσο στην πολιτεία όσο και στην κοινωνία.

Χώρος: Αίθουσα ΟΤΟΕ, Σίνα 16 και Ακαδημίας
Ημέρα: Δευτέρα, 17 Μαίου 2010, 6.30 μμ
Πληροφορίες: http://polispace.wordpress.com/ 

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital