ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ

Η χωρική διάρθρωση των παιχνιδιών

04 Ιούλιος, 2013

Η χωρική διάρθρωση των παιχνιδιών

Κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, τα παιχνίδια πάντα επηρέαζαν και επηρεάζονταν από τον άνθρωπο μέσα από μια σχέση αλληλένδετη και απόλυτα εξαρτημένη. (ερευνητική εργασία)


Φοιτητές : Βανδώρος Νίκος, Γαλιγάλη Λήδα, Τζίμα Ευτυχία
Υπεύθυνος καθηγητής : Δ. Σεβαστάκης
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Ημερομηνία παρουσίασης : Φεβρουάριος 2012

Κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, τα παιχνίδια πάντα επηρέαζαν και επηρεάζονταν από τον άνθρωπο μέσα από μια σχέση αλληλένδετη και απόλυτα εξαρτημένη. Εξετάζοντας λοιπόν τη διαρκώς μεταβαλλόμενη σχέση αυτή, μπορούμε να δούμε τις επιρροές στην κοινωνική και αντιληπτική λειτουργία του ατόμου ανά τους αιώνες.

Η εργασία καταπιάνεται με τη χωρική ανάλυση τριών παιχνιδικών δομών: του σκακιού, της Monopoly, και των διαδικτυακών παιχνιδιών τύπου Farmerama και προσπαθεί να εντοπίσει τις χωρικές ποιότητες που καθορίζουν την κάθε μία. Τα παιχνίδια αυτά λειτουργούν παραπληρωματικά και συνθέτουν μια ειδική σχέση με την τύχη και τη βούληση οργανώνοντας διαφορετικά επίπεδα πληροφορίας, γεωμετρίας και κινητικής στρατηγικής. Επίσης, συγκροτούν διαφορετικούς ιεραρχικούς κώδικες που αποκαλύπτουν την πυκνή σχέση παιχνιδικής-κανονιστικής διάρθρωσης και χώρου.

Τα παιχνίδια συστήνουν διαφορετικά πεδία χώρου, άρα διακριτές νοηματικές ενότητες που καθορίζονται από την ίδια τους τη δομή, που είναι απόλυτα ορισμένη, ενώ το μοντέλο αυστηρότητας των κανόνων είναι αυτό που καθορίζει τον τρόπο έκβασης τους μέσα από τη γενικότερη υλοποίηση της εκάστοτε παιχνιδικής διαδικασίας.

Δείτε την εργασία σε pdf (74 σελ.) ΕΔΩ ή στο ακόλουθο flipbook

Διπλωματικές & Ερευνητικές Εργασίες - Το greekarchitects.gr, προτείνει μια  θεματική ενότητα, στην οποία παρουσιάζονται πτυχιακές ή ερευνητικές εργασίες φοιτητών από σχολές πολυτεχνείων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι ενδιαφερόμενοι /νες μπορούν να μας στείλουν την διπλωματική τους εργασία.

 

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital