ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΝΕΑ

Αρχείο Παραδοσιακών Οικισμών & Διατηρητέων Κτιρίων

05 Ιανουάριος, 2011

Αρχείο Παραδοσιακών Οικισμών & Διατηρητέων Κτιρίων

Η αρχιτεκτονική κληρονομιά αποτελεί μια αναντικατάστατη έκφραση πλούτου της πολιτιστικής κληρονομιάς και ανεκτίμητη μαρτυρία του παρελθόντος μας.


Στην έννοια της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς περιλαμβάνονται παραδοσιακά κτίρια, οικιστικά σύνολα, παραδοσιακοί οικισμοί, ιστορικά κέντρα πόλεων και γενικότερα τα στοιχεία του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος με ιδιαίτερη ιστορική, πολεοδομική, αρχιτεκτονική, λαογραφική, κοινωνική και αισθητική φυσιογνωμία και αξία.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου περιβάλλοντος ενέργειας & κλιματικής αλλαγής υπάρχει το Αρχείο Παραδοσιακών Οικισμών & Διατηρητέων Κτιρίων.

Το αρχείο αυτό περιλαμβάνει τους Παραδοσιακούς Οικισμούς και τα Διατηρητέα Κτίρια που αξιολογήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου. Το κοινό, μέσω του αρχείου, έχει πρόσβαση σε βασικά στοιχεία που σχετίζονται με το κάθε κτίριο όπως το ΦΕΚ χαρακτηρισμού, την περιγραφή του κ.α.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ) έχει συστηματική ενασχόληση με θέματα προστασίας της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς που ανάγεται στα τέλη της δεκαετίας του '70.

 

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital