ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΝΕΑ

Αρχιτεκτονική χωρίς αρχιτέκτονες

04 Σεπτέμβριος, 2010

Αρχιτεκτονική χωρίς αρχιτέκτονες

Το Χρυσό Λιοντάρι για το καλύτερο περίπτερο της φετινής Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας κέρδισε το Βασίλειο του Μπαχρέιν.

English version

Το περίπτερο των αρχιτεκτόνων από το Μπαχρέιν και των ακαδημαϊκών Moura Al-Sayeh και Dr Fuad Al-Ansari επικεντρώθηκε στην διερεύνηση της πολιτιστικής σχέσης της χώρας με την θάλασσα.

Διαθέτει τρεις καλύβες ψαράδων που έχουν μεταφερθεί από τον ίδιο τον τόπο τους και είναι το πρώτο επίσημο περίπτερο από κράτος του περσικού κόλπου που συμμετέχει στην Μπιενάλε αρχιτεκτονικής.

Η ιδέα της παρουσίασης, ο σχεδιασμός και η παραγωγή του πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το EPFL της Λωζάννης και τον Harry Gugger, διευθυντής του Ινστιτούτου και πρώην συνέταιρο των Herzog & de Meuron.

«Η φιλοδοξία μας ήταν να δημιουργήσουμε έναν ευχάριστο και ενδιαφέροντα χώρο όπου οι άνθρωποι θα θέλουν να σταθούν και να ξεκουραστούν, και όταν συνεπώς θα ενημερωθούν αβίαστα για ένα θεμελιώδες θέμα του πολιτισμού και της κληρονομιάς του Μπαχρέιν, τη σημαντική, αλλά και ευάλωτη σχέση με τη θάλασσα," σχολίασε ο Gugger.

"Με αυτή την έννοια ο χώρος στην Arsenale χρησιμοποιείται ως φυσικό σκηνικό για τα ανθρώπινη αντικείμενα και οι θαλασσινές παράγκες επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες τους να αναπτύξουν μια άμεση σχέση με τη θάλασσα. Έχοντας αποσπαστεί από το Μπαχρέιν και τοποθετηθεί στην Arsenale με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, οι παράγκες σχολιάζουν ένα επιπλέον ενδιαφέρον θέμα, την αρχιτεκτονική χωρίς τους αρχιτέκτονες », προσθέτει.

Πηγή:  http://www.bdonline.co.uk

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital