ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΝΕΑ

Ευρωπαϊκό Βραβείο Αρχιτεκτονικής

29 Οκτώβριος, 2010

Ευρωπαϊκό Βραβείο Αρχιτεκτονικής

Το  European Center for Architecture Art Design and Urban Studies και το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design απένειμαν το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αρχιτεκτονικής στον Δανό αρχιτέκτονα Bjarke Ingels.

Ο Bjarke Ingels στα 38 του χρόνια έχει ήδη μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στην αρχιτεκτονική με πλήθος έργων και πολλά βραβεία στο ενεργητικό του. Κατέχει ηγετική θέση στο κίνημα της πράσινης αρχιτεκτονικής διαμορφώνοντας έτσι έναν νέο δρόμο για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική γλώσσα. Για τους παραπάνω λόγους αλλά και για πολλούς άλλους επιλέχτηκε για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αρχιτεκτονικής.

Το βραβείο αυτό θεσπίστηκε ως μια συλλογική προσπάθεια μεταξύ του European Center for Architecture Art Design and Urban Studies και το Chicago Athenaeum, για να τιμούν ετησίως έναν αρχιτέκτονα του οποίου το έργο αποδεικνύει ταλέντο και όραμα με σημαντική συνεισφορά στη τέχνη και την ανθρωπότητα. Η απονομή θα λάβει χώρα στη Μαδρίτη στα πλαίσια της εκδήλωσης "The City and The World: Madrid Symposium" από τις 4-7 Νοεμβρίου του 2010.

Ο Bjarke Ingels γεννήθηκε στην Κοπεγχάγη, και σπούδασε στο αρχιτεκτονικό τμήμα της Βασιλικής Ακαδημίας της Κοπεγχάγης και Superior de Arquitectura στη Βαρκελώνη. Από το 1998-2001 εργάστηκε για το γραφείο της Metropolitan Architecture και τον Rem Koolhaas στο Ρότερνταμ.

Το 2001, ο Bjarke Ingels επέστρεψε στην Κοπεγχάγη και ίδρυσε το δικό του γραφείο με την επωνυμία Big μαζί με τον συνάδελφό του Julien de Smedt. Η εταιρεία είχε άμεση αναγνώριση λαμβάνοντας σημαντικά εθνικά και διεθνή βραβεία. Τους έχει χορηγηθεί ένα χρυσό λιοντάρι κατά τη Μπιενάλε αρχιτεκτονικής της Βενετίας το 2004 για την πρόταση μιας νέας κατοικίας στο Stavanger, της Νορβηγίας και πλήθος άλλων βραβείων.

Ο Bjarke Ingels ήταν να επισκεφτεί την Ελλάδα για να δώσει διάλεξη στα πλαίσια των εκδηλώσεων της περιόδου 2009 - 2010, Υπερβόρειες Διαθλάσεις της Ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής, που ακυρώθηκε.

Δείτε έργα του Bjarke Ingels : ΕΔΩ 
Περισσότερες πληροφορίες   : www.europeanarch.eu

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital