ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«Οχι σε κοινά προγράμματα με τα ΤΕΙ»

12 Ιούνιος, 2009

«Οχι σε κοινά προγράμματα με τα ΤΕΙ»

«Οχι» σε κοινά προγράμματα σπουδών με τα ΤΕΙ, λένε οι πρυτάνεις των πολυτεχνικών σχολών.

Αφορμή αποτελεί ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τον οποίο, όπως έγινε γνωστό, προβλέπεται η κοινή οργάνωση προγραμμάτων προπτυχιακών σπουδών ανάμεσα σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.
Μάλιστα το θέμα αυτό θα απασχολήσει τη σύνοδο των πρυτάνεων των ΑΕΙ όλης της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα. Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ιωακείμ Γρυσπολάκης τόνισε:

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι. Δεν είναι ίδιο το επίπεδο των ΤΕΙ με αυτό των Πανεπιστημίων». Πρόσθεσε δε πως για την απόκτηση πτυχίων στα ΤΕΙ απαιτείται ένα χρονικό διάστημα 3,5 χρόνων σπουδών, με ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης σε μια επιχείρηση, ενώ για τα Πανεπιστήμια απαιτούνται 5 χρόνια σπουδών. Σύμφωνα με τον ίδιο και το επίπεδο των διδασκόντων μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ είναι διαφορετικό.

Ακόμα ο κ. Γρυσπολάκης σημείωσε ότι στη χθεσινή σύνοδο τέθηκε από το ΤΕΕ το ζήτημα της δυνατότητας των πολυτεχνικών σχολών να εισέρχονται στο πεδίο των μελετών. «Είπαμε ότι τα πολυτεχνεία, για να μην έρχονται σε αντίθεση με τους μελετητές, μέλη του ΤΕΕ, δηλαδή τους διπλωματούχους μηχανικούς, θα πρέπει να δέχονται την εκπόνηση μελετών μόνο όταν αφορά έρευνα και όταν αφορά εξειδικευμένο επιστημονικό αντικείμενο», κατέληξε ο κ. Γρυσπολάκης. *

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital