ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έξι τουριστικά χωριά δημιουργούνται στο Κάβο Σίδερο της Κρήτης

02 Μάρτιος, 2007

Έξι τουριστικά χωριά δημιουργούνται στο Κάβο Σίδερο της Κρήτης

Τον ερχόμενο Μάιο ξεκινούν οι εργασίες για την ανέγερση έξι τουριστικών χωριών στο Κάβο Σίδερο της ανατολικής Κρήτης.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα, ύψους 1,2 δις ευρώ. Ενστάσεις εκφράζουν, πάντως, οικολογικές οργανώσεις του νησιού.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Τετάρτης, η ανακοίνωση έγινε από τον πρόεδρο του αγγλικού οίκου διαχείρισης τουριστικών θερέτρων Minoan Group, παρουσία της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνης Πάλλη-Πετραλιά και του Βρετανού πρεσβευτή στην Αθήνα.

Το έργο θα αναπτυχθεί σε μια περιοχή έκτασης περίπου 25.000 στρεμμάτων στη Χερσόνησο Σίδερο στο βορειοανατολικό άκρο του Νομού Λασιθίου Κρήτης.

Εκεί θα κατασκευαστούν 7.000 κλίνες σε έξι τουριστικά χωριά τα οποία και θα καταλάβουν το 1% της συνολικής έκτασης.

Θα λειτουργούν επίσης μονάδες κομποστοποίησης στερεών αποβλήτων, δεξαμενές ύδρευσης και συλλογής ομβρίων υδάτων, μονάδα αφαλάτωσης, βιολογικές καλλιέργειες, σταθμός μεταφοράς απορριμάτων, κέντρο προσωρινής διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και πλήρη δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης και πυρόσβεσης.

Oι επιτελείς ανέφεραν ότι για το συγκεκριμένο σχέδιο υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον. Αυτό εκφράζεται και στη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης, όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 600 επενδυτές- μάλιστα 15 εξ αυτών είναι Ελληνες.

Αρκετές οικολογικές οργανώσεις της Κρήτης εξέφρασαν αντιρρήσεις για την επένδυση, θεωρώντας ότι θα αλλοιώσει το φυσικό περιβάλλον στην περιοχή.

Ωστόσο, η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων εγκρίθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ και η Φάννη Πάλλη Πετραλιά έδωσε σχετικές διαβεβαιώσεις.

news.in.gr

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital