ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αλλάζω ΚΛΙΜΑτιστικό

04 Ιούνιος, 2009

Αλλάζω ΚΛΙΜΑτιστικό

Ξεκινά το πρόγραμμα απόσυρσης των κλιματιστικών παλαιάς τεχνολογίας.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό τομέα, κάτι που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, αλλά και για την οικονομία γενικότερα.

Το πρόγραμμα αφορά μόνο κατοικίες και όχι επαγγελματική στέγη, θα έχει διάρκεια έξι μηνών και αφορά τις παλαιές συσκευές χαμηλής ενεργειακής κλάσης οι οποίες θα πρέπει να αντικατασταθούν με συσκευές τεχνολογίας inverter κλάσης A (ή Β στις μεγάλες συσκευές) που θα επιδοτηθούν με το 35% της αξίας τους ενώ θα υπάρχει όριο 500 ευρώ στο ύψος της επιδότησης και κάθε καταναλωτής θα μπορεί να αποσύρει μέχρι δύο συσκευές μεγέθους 9.000 μέχρι 24.000 BTU.

Ο προϋπολογισμός της δράσης είναι 15 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα αποσυρθούν περί τα 50 με 60 χιλιάδες κλιματιστικά. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 8 Ιουνίου και θα διαρκέσει έξι μήνες.  Εκτιμάται ότι από τις αποσύρσεις η ετήσια εξοικονόμηση θα είναι της τάξης των 20GWh και η εξοικονόμηση σε εκπομπές CO2 της τάξης των 20 χιλιάδων τόνων.

Οι ενδιαφερόμενοι, θα μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες από την ιστοσελίδα www.allazoklima.gr ή από την τηλεφωνική γραμμή 801-11-1530.

Η ιστοσελίδα και η γραμμή θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 5 Ιουνίου για τα καταστήματα και τις 8 Ιουνίου για το κοινό.

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital