ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Νέο Ελντοράντο η Ινδία

06 Ιούλιος, 2008

Νέο Ελντοράντο η Ινδία

Μόνο κατά την τελευταία διετία οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν κατά 70%, ενώ οι αναλυτές «βλέπουν» άνοδο έως 700% ώς το 2015.

Το ενδιαφέρον των Βρετανών επενδυτών έχει προσελκύσει, με αυξανόμενη ένταση το τελευταίο διάστημα, η αγορά ακινήτων της Ινδίας, η οποία βιώνει περίοδο έντονης ανάπτυξης και προσφέρει υψηλές αποδόσεις. Δεδομένης της «καχεξίας» της αγοράς της Μ. Βρετανίας, η οποία έχει εισέλθει σε περίοδο διόρθωσης, αρκετοί επενδυτές στρέφουν πλέον το βλέμμα τους αλλού. Αλλωστε, η οικονομική ανάπτυξη της Ινδίας δεν μοιάζει να απειλείται στο προσεχές μέλλον, με αποτέλεσμα και οι τιμές των ακινήτων να ακολουθούν ανοδική πορεία. Σύμφωνα με εταιρείες που παρακολουθούν την εν λόγω αγορά, εκτιμάται ότι μόνο κατά την τελευταία διετία οι τιμές των ακινήτων στην Ινδία αυξήθηκαν κατά 70%. Αντιστοίχως, αναλυτές της Merilll Lynch έχουν προχωρήσει στην πρόβλεψη ότι έως το 2015 οι τιμές θα εκτοξευτούν κατά 700%, δείγμα της αισιοδοξίας αλλά και των προοπτικών που δημιουργούνται.

Ταυτόχρονα, όμως, βελτιώνεται και το επενδυτικό τοπίο, με την κυβέρνηση της χώρας να προχωρά πρόσφατα σε χαλάρωση των όρων και των προϋποθέσεων για την πραγματοποίηση ξένων επενδύσεων στην αγορά κατοικίας της Ινδίας. Ενδιαφέρον βέβαια για τους επενδυτές παρουσιάζει και η αγορά γραφείων, ιδίως σε πόλεις όπως η Βομβάη και το Νέο Δελχί, όπου οι αξίες των κτιρίων - γραφείων έχουν απογειωθεί τα τελευταία χρόνια, τοποθετώντας τις εν λόγω πόλεις στην πρώτη δεκάδα των ακριβότερων γραφείων παγκοσμίως.

Οπως αναφέρουν ειδικοί, Βρετανοί πολίτες ινδικής καταγωγής έχουν αυξήσει τις επενδύσεις τους σε περιοχές, όπως Gujarat, Gurgaon, Bangalore, Chandigarh, Pune and Jaipur. Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και στο μέλλον, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει καταστεί εμφανές ότι η αγορά ακινήτων της Μ. Βρετανίας έχει εισέλθει σε τροχιά διόρθωσης. Οι τιμές των κατοικιών καταγράφουν υποχώρηση της τάξεως του 2% κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, ενώ προβλέπεται και περαιτέρω πτώση κατά το προσεχές διάστημα.


Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital