ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι μηχανικοί

26 Νοέμβριος, 2007

Προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι μηχανικοί

Oι μηχανικοί του Δημοσίου αρχίζουν κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό από την προσεχή Τρίτη.

Ο κ. Γιάννης Αλαβάνος ανακοίνωσε ότι στη συνέντευξη Τύπου την οποία θα παραχωρήσει την προσεχή Δευτέρα θα αναφερθεί στην ανακριβή πληροφόρηση και στις σκόπιμες παρασιωπήσεις αναφορικά με το Ασφαλιστικό και ειδικότερα με το ΤΣΜΕΔΕ, με βάση επίσημα στοιχεία. Χθες ανακοινώθηκε ότι το ΤΕΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις τις οποίες αποφάσισαν οι μηχανικοί του Δημοσίου-μέλη της ΕΜΔΥΔΑΣ, οι οποίες ξεκινούν την προσεχή Τρίτη με 3ωρη στάση εργασίας (7.30 ως 10.30), συγκέντρωση έξω από το ΤΣΜΕΔΕ και πορεία ως το υπουργείο Απασχόλησης. Η ΕΜΔΥΔΑΣ καταγγέλλει την ενοποίηση του ΤΣΜΕΔΕ με άλλα Ταμεία, διεκδικώντας ταυτόχρονα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την άμεση απόδοση των χρωστούμενων από το κράτος στο Ταμείο (300 εκατ. ευρώ).

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιάννης Αλαβάνος τόνισε προς «Το Βήμα» ότι « έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που σίγουρα επιδέχεται αλλαγές.Το καλύτερο από όλα θα ήταν να γίνει ριζική αλλαγή:Το κράτος διά του προϋπολογισμού να παρέχει τις συντάξεις.Ολες οι άλλες ενδιάμεσες προτάσεις θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που θεωρείται ότι θα λύσουν ».

« Το ΤΣΜΕΔΕ - είπε- ένα από τα πιο εύρωστα Ταμεία, αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση η οποία ακυρώνει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για ενοποίηση Ταμείων ». Και πρόσθεσε ότι το Ταμείο δεν επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο και τον κρατικό προϋπολογισμό. Η κρατική επιδότηση είναι από τις χαμηλότερες (σ.σ.: 6%-7%). Εχει το τρίτο σε απόλυτο αριθμό ύψος αποθεματικών και το μεγαλύτερο κατά κεφαλή ανά μέλος του Ταμείου.

ΒΑΣΩ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital