ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θα λειτουργούν κανονικά τα Πολεοδομικά Γραφεία το καλοκαίρι

26 Ιούνιος, 2007

Θα λειτουργούν κανονικά τα Πολεοδομικά Γραφεία το καλοκαίρι

Εγκύκλιο με θέμα: «Λειτουργία των Πολεοδομικών Γραφείων κατά την καλοκαιρινή περίοδο» υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής:

Έχει διαπιστωθεί, από ελέγχους που διενεργούν σε τακτική βάση όργανα εσωτερικού ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και από καταγγελίες πολιτών, ότι τα Πολεοδομικά Γραφεία της Χώρας «κατά παράδοση» και χωρίς να υπάρχει κάποια σχετική διάταξη νόμου, κλείνουν ολοσχερώς σχεδόν επί ένα μήνα, συνήθως μετά την 20η Ιουλίου, ενόψει των θερινών διακοπών. Η χορήγηση κανονικής άδειας κατά την περίοδο του θέρους είναι δικαίωμα των υπαλλήλων. Τούτο όμως, σε καμία, απολύτως, περίπτωση δεν σημαίνει την παύση λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών. Οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να λειτουργούν σε κάθε περίπτωση συνεχώς και ανεξαρτήτων των αδειών του προσωπικού.

Κατόπιν των ανωτέρω, οι Προϊστάμενοι των Πολεοδομικών Γραφείων της Χώρας οφείλουν να μεριμνήσουν για τη χορήγηση της θερινής άδειας των υπαλλήλων με τρόπο που να μην δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών λόγω έλλειψης προσωπικού και οι υπηρεσίες αυτές να παραμένουν συνεχώς σε λειτουργία, ώστε να δέχονται τις αιτήσεις των πολιτών, να διεκπεραιώνουν εμπρόθεσμα όλες τις υποθέσεις τους και γενικώς να διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, ιδίως σε ό,τι αφορά τη συναλλαγή με το κοινό.

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital