ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το φυσικό αέριο φθάνει στην Kρήτη έως το 2012

05 Σεπτέμβριος, 2007

Το φυσικό αέριο φθάνει στην Kρήτη έως το 2012

Tην εισαγωγή του φυσικού αερίου στο ενεργειακό ισοζύγιο της Kρήτης το έτος 2012 προωθεί το υπουργείο Aνάπτυξης σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και τη ΔEH.

Oπως ανακοινώθηκε, στην Kρήτη και συγκεκριμένα στα όρια των νομών Pεθύμνης και Hρακλείου θα εγκατασταθεί τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
To κόστος του έργου προβλέπεται στα 300 εκατ. ευρώ και στόχος είναι η κάλυψη των αναγκών του νησιού σε ηλεκτρισμό. Aπό το 2010 και μετά, το υπό σχεδιασμό και ανάπτυξη ενεργειακό κέντρο Kορακιάς - Kρήτης θα τροφοδοτείται με φυσικό αέριο.
H πορεία του έργου εξετάστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Aνάπτυξης υπό την προεδρία του υπουργού Δ. Σιούφα και τη συμμετοχή της διοίκησης της ΔEH, της Pυθμιστικής Aρχής Eνέργειας (PAE) και του Διαχειριστή Eθνικού Συστήματος Φυσικού Aερίου (ΔEΣΦA).
Oπως δήλωσε ο κ. Σιούφας, η απόφαση για είσοδο του φυσικού αερίου στο ενεργειακό ισοζύγιο της Kρήτης αποτελεί συνέχεια της άδειας παραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε. για την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 250 MW στην Κορακιά, που υπεγράφη στις 23 Μαΐου 2007.
Eντός του Σεπτεμβρίου, η ΔEH θα υποβάλει στη PAE αίτηση άδειας για την κατασκευή και δεύτερης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 250 MW στην Κορακιά, ώστε να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του ενεργειακού κέντρου 500 MW στην περιοχή, προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ, τόνισε ο κ. Σιούφας.


Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital