ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δωρεάν λογισμικό φωτισμού

03 Σεπτέμβριος, 2008

Δωρεάν λογισμικό φωτισμού

Το DIALux είναι ένα δωρεάν και εύχρηστο ανεξάρτητο λογισμικό που χρησιμοποιείται για αρχιτεκτονική και τεχνική μελέτη φωτισμού, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Τα στάνταρντς και οι κανονισμοί που ισχύουν σε κάθε χώρα λαμβάνονται υπόψη στη μελέτη, ενώ τα φωτομετρικά δεδομένα εισάγονται απευθείας από τους καταλόγους εταιριών. Είναι απλό στην εκμάθηση και απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, διακοσμητές, κατασκευαστές φωτιστικών και μηχανικούς που ασχολούνται με το φωτισμό. Προσφέρει πλήρη μελέτη φωτισμού και φωτορεαλισμό.

Δεδομένα
Τα τρισδιάστατα στοιχεία, όπως τοίχοι, έπιπλα, φυτά κλπ μπορούν να σχεδιαστούν απευθείας στο DIALux ή να εισαχθούν σε μορφή DWG, DXF και 3Ds. Η εισαγωγή των φωτομετρικών και τρισδιάστατων χαρακτηριστικών για τα φωτιστικά γίνεται από καταλόγους εταιριών σε μορφή IES ή εξαρχής από το χρήστη.

Αποτελέσματα
Το πρόγραμμα υπολογίζει τα επίπεδα φωτισμού σε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες και σε επίπεδο αναφοράς, μέσες τιμές φωτισμού και άλλα στοιχεία. Η απεικόνιση μπορεί να γίνει είτε σε δισδιάστατο ή σε τρισδιάστατο μοντέλο. Παράγει επίσης αυτόματα τεχνική έκθεση φωτισμού με όλα τα δεδομένα και τα αποτελέσματα της μελέτης: τα επίπεδα φωτισμού, τη θέση και τον κατάλογο των χρησιμοποιούμενων φωτιστικών και την ενέργεια που καταναλλώνεται για τεχνητό φωτισμό. Συνοδεύεται από το πρόγραμμα POV-ray, το οποίο παράγει φωτορεαλιστικές εικόνες και ταινίες υψηλού επιπέδου.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital