ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Alturas de Macchu Picchu: Martín Chambi - Álvaro Siza at work

04 Απρίλιος, 2012

Alturas de Macchu Picchu: Martín Chambi - Álvaro Siza at work

Έκθεση χαρακτηριστικών φωτογραφιών και σκίτσων από τα ταξίδια στα ερείπια των Inca από τους Martín Chambi και Álvaro Siza. (έως 22 Απριλίου 2012)

English version


Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής του Καναδά (Canadian Centre for Architecture- CCA) παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο: Alturas de Macchu Picchu: Martín Chambi - Álvaro Siza at work. Στην έκθεση παρουσιάζονται σκίτσα από το ταξίδι του Πορτογάλου αρχιτέκτονα Álvaro Siza στο Macchu Picchu το 1995 και φωτογραφίες του Περουβιανού φωτογράφου Martín Chambi του 1920. Ουσιαστικά ο διάλογος μεταξύ των δύο αυτών αρχείων διερευνά την οικειοποίηση της πραγματικότητας από δύο διαφορετικές προσωπικότητες. Οι εικόνες που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι, αφενός ακριβείς χωρικές τεκμηριώσεις, ωστόσο φιλτράρονται μέσα από τις αισθητικές και πολιτικές τάσεις των δημιουργών τους.

Η έκθεση περιλαμβάνει 35 σκίτσα από τον Álvaro Siza και παρουσιάζεται το σημειωματάριό του #399 από τα ταξίδια του στην περιοχή το 1995. Επίσης παρουσιάζεται το έργο που αποτέλεσε ορόσημο στην επαγγελματική πορεία του, το συγκρότημα κατοικιών στην πόλη  Évora της Πορτογαλίας. Το πρωταρχικό εργαλείο σχεδιασμού και ανάπτυξης του έργου αποτέλεσε το σκίτσο. Έτσι, εκθέτονται τα σκίτσα του αρχιτέκτονα, τα έγγραφά του και φωτογραφίες των Gabriele Basilico, Giovanni Chiaramonte, Roberto Collová και Jean-Louis Schoellkopf. Στην έκθεση περιλαμβάνονται επίσης μια σειρά φωτογραφιών του Martín Chambi από το ταξίδι του στο Macchu Picchu το 1927 καθώς και μια πανοραμική από ένα ταξίδι του το 1940.

Τέλως, η έκθεση ολοκληρώνεται από μια επιλογή από βιβλία ποίησης που πρότεινε ο Siza, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το Canto General (1945) του Pablo Neruda, το δεύτερο μέρος του οποίου ονομάζεται Alturas de Macchu Picchu, από το οποίο η έκθεση λαμβάνει το όνομά της.

 

Τοπος: Canadian Centre for Architecture (CCA), Montréal, Québec, Canada
Διάρκεια: έως 22 Απριλίου 2012
Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

 

Επιμέλεια κειμένου: Ξένια Σαρατσιώτη

 

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital