ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

DAF _ Designing for Adaptable Futures

10 Μάιος, 2012

DAF _ Designing for Adaptable Futures

Διεθνής ανοιχτός φοιτητικός διαγωνισμός. (υποβολή προτάσεων μέχρι την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012)

English version


Ο διαγωνισμός πραγματεύεται πως η ζωή ενός κτιρίου 'ξεδιπλώνεται' στο πέρασμα του χρόνου - σε μια ώρα, μέρα, δεκαετία ή ακόμα και σε έναν αιώνα. Οι υποβαλλόμενες προτάσεις θα παρουσιάζουν την ένταξη του χρόνου στον σχεδιασμό, εμπεριέχοντας παράλληλα τα είδη των αλλαγών που ζητούνται αναλυτικά στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

Αναζητούμε καινοτόμες σχεδιαστικές προτάσεις που έρχονται σε σύγκρουση με τις υπάρχουσες τάσεις προσαρμοστικότητας των κτηρίων. Τα βραβεία περιλαμβάνουν χρηματικά έπαθλα (1ο Βραβείο UK £1500, 2ο Βραβείο £1000 και 3ο Βραβείο £500), δημοσίευση των πρώτων θέσεων στο επερχόμενο βιβλίο του Adaptable Futures καθώς και μια ευκαιρία παρουσίασης στο συνέδριο του φθινοπώρου στο Λονδίνο.  Επίσης, οι εξαιρετικές προτάσεις θα δημοσιευτούν και στo www.adaptablefutures.com.

Η τοποθεσία είναι της επιλογής σας - ώστε να 'προσαρμόσετε'  την πρόταση σας στο διαγωνισμό - αλλά η υποβαλλόμενη πρόταση θα πρέπει να πληροί τρία κριτήρια όπως περιγράφονται αναλυτικά στην προκήρυξη. Οι συμμετοχές μπορούν να είναι σε επίπεδο κτηρίου ή γειτονιάς, αλλά θα πρέπει να αιτιολογούν (χωρικά, δομικά είτε όσον αφορά τις υπηρεσίες του κτιρίου) όπως ανταποκρίνονται στην προκήρυξη.

Οι συμμετοχές θα υποβάλλονται σε μορφή δύο Α0 και σε μορφή βίντεο (μέγιστο 3 λεπτών), πάντα σε ψηφιακή μορφή. Η υποβολή προτάσεων γίνεται μέχρι την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012 στις 23:59 ώρα Αγγλίας.

Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής φοιτητές ή πρόσφατα απόφοιτοι χειμερινού εξαμήνου 2011 ή εαρινού 2012.

Κριτές
Charles Holland (FAT Architecture), Søren Nielsen (Vankunsten Architects), Daisy Froud (AOC), Paul Warner (3D Reid Architects), Megumi Matsubara (Assistant), David Rowley (Nightingale Associates)

Για εγγραφή, υποβολή προτάσεων και για την προκήρυξη του διαγωνισμού επισκεφτείτε το www.adaptablefutures.com/competition
Στείλτε email στο competition@adaptablefutures.com
Για ενημερώσει στο Twitter @adaptablefuture

 

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital