ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΜΑΤΙΕΣ

 

24 Μάιος, 2016

"ArtAlk" Συζήτηση με το Γιώργο Πάτσα

Ο Γιώργος Πάτσας, σκηνογράφος - ενδυματολόγος, μιλάει στην εικαστικό Άρτεμη Αλκαλάη για το έργο του. (Επεισόδιο 4)Cry

by Gratv

Επεισόδιο 04. Συζήτηση με τον Γιώργο Πάτσα.

Οι χρήστες μπορούν πατώντας την ένδειξη H.D. στον player να ενεργοποιήσουν ή απενεργοποιήσουν την υψηλή ποιότητα προβολής
Η εκπομπή αρχειοθετείται και στο GRATV (www.gratv.gr) στην ενότητα εκπομπές / ArtAlk.
GreekArchitects.gr © 2013

 

Ο Γιώργος Πάτσας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος του Ε.Σ.Κ.Τ. με δασκάλους τους: Γ. Βακαλό, Ε. Βακαλό, Π. Τέτση, Β. Κατράκη, Α. Μπαχαριάν κ.ά. Πρώτη επαγγελματική συνεργασία το 1968 με το Κ.Θ.Β.Ε. επί διευθύνσεως Γιώργου Κιτσόπουλου. Έχει σκηνογραφήσει μέχρι σήμερα περίπου 300 έργα στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Συνεργάστηκε με τα περισσότερα θέατρα των Αθηνών και με θέατρα του εξωτερικού. Βραβεία: Κρατικό βραβείο κοστουμιών για την ταινία της Τ. Μαρκετάκη "Η τιμή της αγάπης" (1984), βραβείο "Κάρολος Κουν" (1990), Κρατικό βραβείο κοστουμιών και βραβείο Κοστουμιών Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ταινία της Τ. Μαρκετάκη "Κρυστάλλινες νύχτες" (1992).

 

Η Άρτεμις Αλκαλάη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με τον Γιάννη Μόραλη, τον Δημήτρη Μυταρά και σκηνογραφία με τον Βασίλη Βασιλειάδη.
Πήρε Masters σε studio art στο New York University με τους Angiolla Churchill, Gerry Pryor, Livio Seguso ,Steve Madoff, Idelle Weber.

Υφαντική διδάχθηκε στην Χ.Ε.Ν. Κηφισιάς με την Μαρία Λεωνίδου Φωτογραφία, στο Ν.Υ.U. με τον Gerry Pryor,στο Praxis με την Laura Dodson και στο Exile Room με τον Καμίλο Νόλλα.

Εκθέτει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεργάζεται με ομάδες σύγχρονου χορού σαν σκηνογράφος και ενδυματολόγος, ενώ παράλληλα σχεδιάζει χειροποίητα χαλιά.
Aπό το 2008 συμμετέχει επίσης σε φεστιβάλ video και animation

Έργα της ανήκουν στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, στο Εβραϊκό Μουσείο Φρανκφούρτης, στο Κεντρικό Μουσείο Υφάσματος στο Λόντζ, στην συλλογή του Αμερικάνικου Κολεγίου Ελλάδας και στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα.

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital