ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

 

 
  • Η κατοικία Jonker.

    11 Δεκέμβριος, 2008

    More with less. Όταν το σπουδαίο πραγματώνεται με το λίγο.     

  • Προσεγγίζοντας το Ά-κτιστο (ΜΕΡΟΣ B')

    07 Δεκέμβριος, 2008

    Στόχος είναι να αποτυπωθούν και να αναλυθούν οι μηχανισμοί του χώρου (ως φυσικό και κοινωνικό προϊόν, αλλά και του ανθρώπου ως «συστατικό» αυτού) και πώς αυτός αναγράφεται, μεταγράφεται και μεταφράζεται, ώστε να συντελέσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας της θέωσης.     

  • Φυτεύσεις κάτω από το ύψος γονάτου

    04 Δεκέμβριος, 2008

    Οι χαμηλές φυτεύσεις μπορούν να διαδραματίσουν πρωτεύοντα ρόλο στα όρια συνάντησης μεταξύ σκληρών υλικών κατασκευής και φυτικού υλικού...     

  • Αναδρομή Νοεμβρίου

    02 Δεκέμβριος, 2008

    Δείτε τα θέματα που δημοσιεύτηκαν στις μόνιμες στήλες του greekarchitects.gr τον Νοεμβρίο του 2008     

  • Πολύχρωμοι Θεοί– Bunte Götter

    30 Νοέμβριος, 2008

    Η έκθεση Bunte Götter, Πολύχρωμοι Θεοί, αποκαλύπτει μια νέα πλευρά της αρχαιοελληνικής τέχνης, που την κάνουν επίκαιρη όσο ποτέ.     

  • «Το δίλημμα της κατεδάφισης: Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΤΗΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ»

    26 Νοέμβριος, 2008

    Η ενότητα αυτή των δημοσιεύσεων, η σχετική με την αναγκαιότητα ή όχι της κατεδάφισης των διατηρητέων κτιρίων της Δ. Αρεοπαγίτου, συνεχίζεται με την παρουσίαση αυτή τη φορά ενός άρθρου που υποστηρίζει την κατεδάφιση. Το άρθρο του κ. Α. Γιακουμακάτου.     

  • Προκατασκευή + Ουτοπία (ΜΕΡΟΣ Α)

    22 Νοέμβριος, 2008

    Το Μυθικό Όραμα της Προκατασκευής σε ένα Κόσμο Μη-ιδεατό: Η διεύρυνση και συρρίκνωση της οικοδομικής και οι υποσχέσεις ενός ηλεκτρονικού μέλλοντος. (ΜΕΡΟΣ Α)     

  • Αφιέρωμα στα ψηλά κτίρια III.α

    18 Νοέμβριος, 2008

    Το αφιέρωμα αυτό περιλαμβάνει μια γενική επισκόπηση του αρχιτεκτονικού κτιριακού τύπου των ψηλών κτιρίων, γνωστού ως ουρανοξύστης, από την εμφάνιση του το 1885 στο Σικάγο μέχρι σήμερα, τις αρχές του 21ου αιώνα.     

  • Ενάντια στην Αρχιτεκτονική.

    14 Νοέμβριος, 2008

    Ο πάντα προκλητικός Franco La Cecla με το τελευταίο του βιβλίο αξιολογεί την Αρχιτεκτονική των διασημοτήτων και προσπαθεί να επαναφέρει τους αρχιτέκτονες σε μια πιο κοινωνικά και χωρικά ευαίσθητη πορεία.     

  • Νέοι τύποι πηγών φωτός από την πλευρά του μελετητή φωτισμού

    10 Νοέμβριος, 2008

    Πολλές από τις σύγχρονες τεχνολογίες όπως για παράδειγμα η δημιουργία φωτός μέσω του φαινόμενου της ηλεκτροφωταύγειας (electroluminescence), έχουν προβληθεί επιδέξια ως η ιδανική λύση για μια σειρά επίκαιρων θεμάτων φωτισμού, όπως για παράδειγμα η ανάγκη περιορισμού της καταναλώσης ενέργειας και η μείωση του κόστους συντήρησης των εγκαταστάσεων φωτισμού.     

  • Προσεγγίζοντας το Ά-κτιστο (ΜΕΡΟΣ Α')

    07 Νοέμβριος, 2008

    Το τοπίο τώρα μαζί με τον συντονισμένο με αυτό άνθρωπο – «καινό κίονα» μετέχει στην πνευματική ολοκλήρωση του τελευταίου, ως καθολική εμπειρία του γεγονότος της ανύψωσης.     

  • Φυτεύσεις στο επίπεδο του εδάφους

    04 Νοέμβριος, 2008

    Όταν σχεδιάζουμε χώρους οι οποίοι προορίζονται για χρήση από ανθρώπους, οι διαστάσεις των φυτών που είναι σχετικές με τις ανθρώπινες διαστάσεις είναι κρίσιμες.     

  • Αναδρομή Οκτωβρίου

    02 Νοέμβριος, 2008

    Δείτε τα θέματα που δημοσιεύτηκαν στις μόνιμες στήλες του greekarchitects.gr τον Οκτωβριο του 2008     

  • Οι Nurahghes της Σαρδηνίας, αρχιτεκτονήματα της εποχής του χαλκού.

    30 Οκτώβριος, 2008

    Πέρα από τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, ένας λιγότερα γνωστός στους περισσότερους από μας, αρχαίος πολιτισμός της μεσογείου, ήταν αυτός τον Φοινίκων. Παλαιότερος του ελληνικού, τον επηρέασε σημαντικά και μάλιστα όπως πολλές έρευνες διαβεβαιώνουν, συνέβαλε στη δημιουργία του ελληνικού αλφαβήτου.     

  • «Καφετέρια Τσουμί»

    26 Οκτώβριος, 2008

    Η ενότητα αυτή των δημοσιεύσεων, η σχετική με την αναγκαιότητα ή όχι της κατεδάφισης των διατηρητέων κτιρίων της Δ. Αρεοπαγίτου, συνεχίζεται με την παρουσίαση, όπως και την προηγούμενη φορά, του άρθρου ενός συγγραφέα.Το άρθρο του κ. Βασίλη Βασιλικού.     

  • ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΩΙ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ -(ΜΕΡΟΣ Γ')

    23 Οκτώβριος, 2008

    Μεταπολεμικά, σε διάστημα μερικών δεκαετιών η εγχώριες τυπολογικές εκφάνσεις της κατοικίας επαναπροσδιορίστηκαν δραστικά, περνώντας από την παραδοσιακή εκδοχή - τυπικά το ανώι - στο περίφημο νεοελληνικό αστικό διαμέρισμα.     

πρώτη 46 47 48 49 50 51 52 τελευταία

εγγραφή 769 εώς 784 από 947 εγγραφές σε 60 σελίδες

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2025. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital