ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΝΕΑ

2010, Έτος Rietveld

30 Σεπτέμβριος, 2010

2010, Έτος Rietveld

Ανακαλύπτοντας το έργο του Gerrit Rietveld μέσα από αρχιτεκτονικούς περιπάτους.

English version

Το έργο του αρχιτέκτονα και σχεδιαστή επίπλων Gerrit Rietveld τιμάται μέσω μια σειράς εκδηλώσεων που οργανώνει το Centraal Museum της πόλης Utrecht  στην Ολλανδία μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2011. Το Έτος Rietveld, όπως ονομάζεται αυτή η πρωτοβουλία, περιλαμβάνει δράσεις όπως τα λεγόμενα 'eye catcher series' , όπου ανά μήνα επιλέγεται μια συγκεκριμένη περιοχή όπου υπάρχουν έργα του Rietveld, και το μουσείο εξασφαλίζει την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού σε αυτά.

Στην πόλη της Utrecht υπάρχουν πολλά κτήρια του Rietveld και το Centraal Museum είναι κάτοχος της μεγαλύτερης στον κόσμο συλλογής Rietveld. Το έργο του Rietveld χαρακτηρίζεται από δεξιοτεχνία, δυνατότητα επανάχρησης και οικολογική συνείδηση, σημαντικές ανερχόμενες και σύγχρονες αξίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πόλη της Utrecht ανακήρυξε το έτος 2010 ως Έτος Rietveld. Το έτος θεωρείται η αφετηρία μιας μακροπρόθεσμης προσπάθειας σκιαγράφησης του προφίλ του Rietveld ως σύμβολο της πόλης και της επαρχίας της Utrecht  και άμεσης σύνδεσης του  όνοματός του με την πόλη.

Τα κυριότερα σημεία του Έτους Rietveld είναι οι αρχιτεκτονικοί περίπατοι στα κτήρια και η έκθεση Rietveld's Universe που φιλοξενείται στο Centraal Museum από τις 20 Οκτωβρίου του 2010 έως 30 Ιανουαρίου 2011.

Ο  Gerrit Rietveld έχει δημιουργήσει πάνω από 100 κτήρια στην Ολλανδία. Το πιο γνωστό από αυτά είναι το Rietveld Schröder House.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.rietveldjaar.nl/en 
http://www.centraalmuseum.nl/page.ocl?pageid=48&mode=&version=

Εικόνα:Rietveld Schröder House, designed by Gerrit Th. Rietveld, 1924.
copyright: Centraal Museum, Utrecht/ Ernst Moritz 2009

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital