ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δημοσιοποίηση πρακτικών

01 Δεκέμβριος, 2012

Δημοσιοποίηση πρακτικών

Δείτε τα πρακτικά των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών «Ανάπλαση του άξονα Αχειροποιήτου - Αγ. Σοφίας» και «Ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Στρεμπενιώτη, Νεάπολης» στη Θεσσαλονίκη. (κείμενο των Αντώνη Περπατίδη και Aλέξιου Βανδώρου)

Του Αλέξιου Βανδώρου


Σε συνέχεια των άρθρων μας με τίτλο «Τίς πταίει άραγε στους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς;» και «Το παράλληλο σύμπαν της Αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα», λάβαμε αρκετά τηλεφωνήματα και  email συναδέλφων όπου διαπιστώσαμε καταρχήν ότι σχεδόν κανείς δεν έχει λάβει τα πρακτικά αυτών των διαγωνισμών αν και πολλοί φαίνεται ότι προσπάθησαν.

Στο πλαίσιο αυτό δημοσιομοποιούμε στο e-περιοδικό GreekArchitects.gr το σύνολο των πρακτικών των δύο αρχιτεκτονικών διαγωνισμών Αγ. Σοφίας και Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη, θεωρόντας ότι αποτελούν δημόσια έγγραφα τα οποία θα  έπρεπε από την επόμενη μέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων να είναι προσβάσιμα <αν όχι στο διαδίκυτο σε κάθε ενδιαφερόμενο> σε όλους τους διαγωνιζόμενους τουλάχιστον.

Παράλληλα διαπιστώσαμε ότι πλήθος συναδέλφων έχουν παρόμοιες απόψεις και θέσεις με αυτές  που εκφράστηκαν στα δύο αυτά άρθρα και για το λόγο αυτό τους προσκαλούμε όλους σε ένα ανοικτό διάλογο πάνω σε αυτή τη θεματική είτε μέσω της ενότητας "Διάλογος" του GreekArchitects είτε  κατευθείαν σε επικοινωνία μαζί μας στο email <alexvandoros@gmail.com> είτε με όποιο τρόπο και μέσο επιθυμούνε.

των Αντώνη Περπατίδη (www.o25.gr) και Aλέξιου Βανδώρου (www.architeam.org)

 

Δείτε τα πρακτικά του διαγωνισμού "Ανάπλαση του άξονα Αχειροποιήτου - Αγ. Σοφίας του δήμου Θεσσαλονίκης" (.pdf) ΕΔΩ
ή στο flipbook που ακολουθεί.

 

Δείτε τα πρακτικά του διαγωνισμού "Ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Στρεμπενιώτη του δήμου Νεάπολης - Συκεών" (.pdf) ΕΔΩ
ή στο flipbook που ακολουθεί.

 

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital